Еко център

Екологичен Научно-образователен център

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПечатЕ-мейл

 

Екологичният Научно-образователен Център на Зоопарк София е създаден през 1998 година. Той се занимава с изпълнение на някои от основните цели на един съвременен зоопарк, а именно наред с развлекателните функции на място за отдих сред животните, зоопаркът да се превърне в място за провеждане на активно екологично образование, систематични научни проучвания и за партньорство в природозащитни програми.
Центърът се помещава в отделна сграда в сърцето на Зоопарка, където се намират лекционна и прожекционна зала, както и клетки с дребни питомни животни, използвани в образователните дейности на центъра.

За контакт: 0878 640 192

Кои сме ние?

Цялата статия

Новини от Екологичния център

Зооклуб "Ной" към Зоологическа градина София през учебната 2014/2015

 

Първата сбирка на Зооклуб Ной за тази учебна година ще се проведе на 12 октомври 2014 от 13.30 часа в сградата на Екологичния научно-образователен център в Зоологическа градина София. Клубът е за ученици и студенти, които се интересуват от зоология, екология и природозащита. Подновяването на членството и записването на нови членове ще е възможно до 2 ноември 2014г. Всички кандидат членове трябва да носят снимка за членските си карти. Клубът е само за ученици и студенти.

Както и до сега, сбирките на клуба ще се провеждат всяка неделя (с изключение на официалните празници и ваканциите за учениците) от 13,30 в сградата на Екологичния център в Зоопарка.

Може да се свържете с нас на телефон 0878 640 192 и на е-mail : Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Програма за сбирките на Зооклуб “Ной” през месец март 2015г.

8 март - „Как се прави трекинг във Високите Хималаи” – ст. н.с Румен Воденичаров – химик, ръководител и участник в 13 експедиции и трекинги в Хималаите, Каракорум и Новозеландските Алпи ще ни разкаже за своите изследователски приключения и срещи с непознати растения и животни.

15 март - "Живеем в пластмасова ера, как да приключим с нея? " - Данита Заричинова – един от организаторите на инициативата „Сипи.еу”, насочена към намаляване употребата на пластмасови чаши, кутии и торбички за еднократна употреба  ще ни разкаже за това как пластмасовите отпадъци вредят на природата, в частност на Световния океан.

22 март - „Зоологическата градина и Океанариумът в Лисабон“ – Катерина Зарева и Росица Гюрова от Екологичния научно-образователен център към Зоопарк София ще ви разкажат за срещите си с интересни представители на животинския свят по време на посещението си в Лисабон.

29 март – „Запознайте се с Арт Ленд:изкуство в действие!” – с помощта на представители от фондация Арт Ленд всеки от вас ще може да си изработи симпатично текстилно слонче. И тъй като ще правим индийски слон ще се запознаем с мотиви от индийско приложно изкуство!

Карта на зоопарка

Karta_Sofia_Zoo_s
virtual_tour

Служебен вход