Еко център

Екологичен Научно-образователен център

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПечатЕ-мейл

 

Екологичният Научно-образователен Център на Зоопарк София е създаден през 1998 година. Той се занимава с изпълнение на някои от основните цели на един съвременен зоопарк, а именно наред с развлекателните функции на място за отдих сред животните, зоопаркът да се превърне в място за провеждане на активно екологично образование, систематични научни проучвания и за партньорство в природозащитни програми.
Центърът се помещава в отделна сграда в сърцето на Зоопарка, където се намират лекционна и прожекционна зала, както и клетки с дребни питомни животни, използвани в образователните дейности на центъра.

За контакт: 0878 640 192

Кои сме ние?

Цялата статия

Новини от Екологичния център

Зооклуб "Ной" към Зоологическа градина София през учебната 2014/2015

 

Първата сбирка на Зооклуб Ной за тази учебна година ще се проведе на 12 октомври 2014 от 13.30 часа в сградата на Екологичния научно-образователен център в Зоологическа градина София. Клубът е за ученици и студенти, които се интересуват от зоология, екология и природозащита. Подновяването на членството и записването на нови членове ще е възможно до 2 ноември 2014г. Всички кандидат членове трябва да носят снимка за членските си карти. Клубът е само за ученици и студенти.

Както и до сега, сбирките на клуба ще се провеждат всяка неделя (с изключение на официалните празници и ваканциите за учениците) от 13,30 в сградата на Екологичния център в Зоопарка.

Може да се свържете с нас на телефон 0878 640 192 и на е-mail : Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Програма за сбирките на Зооклуб “Ной” през месец януари 2015г.:

11 януари - „Земноводните в България“ - презентация на Мирослав Славчев-докторант към БФ на СУ „Св. Климент Охридски”, от който ще научите любопитна информация за земноводните, които се срещат в нашата страна.

18 януари - „Екзотичните домашни любимци“ – практическо занимание с Емилия Вачева - маг. биолог, която ще ви покаже част от своите многобройни екзотични домашни любимци и ще ви разкаже как да се грижите правилно за тях. 

25 януари – „Как да си направим капан за сънища?“ – Радост Филипова от с-р „Птици“ в Зоологическа градина София ще ви покаже как да си направите древен индиански амулет. За целта ще използваме паднали пера от различни видове птици, които може да видите в Зоологическа градина София.

Карта на зоопарка

Karta_Sofia_Zoo_s
virtual_tour

Служебен вход