Еко център

Екологичен Научно-образователен център

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПечатЕ-мейл

 

Екологичният Научно-образователен Център на Зоопарк София е създаден през 1998 година. Той се занимава с изпълнение на някои от основните цели на един съвременен зоопарк, а именно наред с развлекателните функции на място за отдих сред животните, зоопаркът да се превърне в място за провеждане на активно екологично образование, систематични научни проучвания и за партньорство в природозащитни програми.
Центърът се помещава в отделна сграда в сърцето на Зоопарка, където се намират лекционна и прожекционна зала, както и клетки с дребни питомни животни, използвани в образователните дейности на центъра.

За контакт: 0878 640 192

Кои сме ние?

Цялата статия

Новини от Екологичния център

Зооклуб "Ной" към Зоологическа градина София през учебната 2014/2015

 

Първата сбирка на Зооклуб Ной за тази учебна година ще се проведе на 12 октомври 2014 от 13.30 часа в сградата на Екологичния научно-образователен център в Зоологическа градина София. Клубът е за ученици и студенти, които се интересуват от зоология, екология и природозащита. Подновяването на членството и записването на нови членове ще е възможно до 2 ноември 2014г. Всички кандидат членове трябва да носят снимка за членските си карти. Клубът е само за ученици и студенти.

Както и до сега, сбирките на клуба ще се провеждат всяка неделя (с изключение на официалните празници и ваканциите за учениците) от 13,30 в сградата на Екологичния център в Зоопарка.

По технически причини телефонът на центъра с номер 0878 640 192 в момента не работи. Може да се свържете с нас на е-meil : Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Програма на сбирките на Зооклуб „Ной” за месец Октомври 2014:

12 октомври 2014 – -„Животът на прилепите“ - презентация на Ния Тошкова от Групата за изследване и защита на прилепите към НПМ“, в която ще ви запознае с особеностите на тези невероятни летящи бозайници.
19 октомври 2014 – „Какво ново в Софийския зоопарк“ –
презентация на еколога Катерина Зарева-Симеонова, завеждащ Екологичния център в Зоологическа градина София.
26 октомври 2014 – „Делфини и хора –съжителство в морето“ –
презентация на зооложката Зорница Захариева от Сдружение за дива природа Балкани.

 


Карта на зоопарка

Karta_Sofia_Zoo_s
virtual_tour

Служебен вход