Еко център

Екологичен Научно-образователен център

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПечатЕ-мейл

 

Екологичният Научно-образователен Център на Зоопарк София е създаден през 1998 година. Той се занимава с изпълнение на някои от основните цели на един съвременен зоопарк, а именно наред с развлекателните функции на място за отдих сред животните, зоопаркът да се превърне в място за провеждане на активно екологично образование, систематични научни проучвания и за партньорство в природозащитни програми.
Центърът се помещава в отделна сграда в сърцето на Зоопарка, където се намират лекционна и прожекционна зала, както и клетки с дребни питомни животни, използвани в образователните дейности на центъра.

За контакт: 0878 640 192

Кои сме ние?

Цялата статия

Новини от Екологичния център

Лятно Зоо-училище 2015 година

И тази година за 15-ти пореден път през юни и юли в Екологичния научно-образователен център към Зоологическа градина София ще се проведе дългоочакваното Лятно Зоо-училище. То се провежда по специално разработена петдневна програма (от понеделник до петък) за екологично образование в условията на Софийския Зоопарк. Заниманията са предвидени за деца в две възрастови групи - от 7 до 10 г. и от 11 до 14г. и започват в 10:00 и приключват в 15:30 часа.

През месец юни ще се сформират 5 групи за деца на възраст от 7 до 10 години. Задължително изискване е децата да за завършили първи клас.

1гр. - от 1 до 5 юни

2гр. - от 8 до 12 юни

3 гр. - от 15 до 19 юни

4гр. - от 22 до 26 юни

5гр. - от 29 юни до 3 юли

През месец юли ще се сформират 4 групи за деца на възраст от 11 до 14 години.

1гр. - от 6 до 10 юли

2 гр. - от 13 до 17 юли

 3гр. -  от 20 до 24 юли

4 гр. - от 27 до 31 юли

Записването ще започне на 12 май 2015 г. от 10:00 часа, на място в сградата на Екологичния научно-образователен център и ще приключи до запълване на свободните места. Във всяка група ще бъдат записвани до 20 деца. Всеки родител ще може да записва само собственото си дете/деца, като при записването трябва да внесе в касата на Зоопарка такса в размер на 60лв. В нея са включени петдневните занимания, медицинска застраховка, учебна тетрадка, както и всички необходими материали за провеждането на Зоо-училището. Не са осигурени транспорт и обяд.


За повече информация, моля обадете се на телефон : 0878 640 192

Зооклуб "Ной" към Зоологическа градина София през учебната 2014/2015

Първата сбирка на Зооклуб Ной за тази учебна година ще се проведе на 12 октомври 2014 от 13.30 часа в сградата на Екологичния научно-образователен център в Зоологическа градина София. Клубът е за ученици и студенти, които се интересуват от зоология, екология и природозащита. Подновяването на членството и записването на нови членове ще е възможно до 2 ноември 2014г. Всички кандидат членове трябва да носят снимка за членските си карти. Клубът е само за ученици и студенти.

Както и до сега, сбирките на клуба ще се провеждат всяка неделя (с изключение на официалните празници и ваканциите за учениците) от 13,30 в сградата на Екологичния център в Зоопарка.

Може да се свържете с нас на телефон 0878 640 192 и на е-mail : Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Програма за сбирките на Зооклуб “Ной” през месец aприл 2015г

19 април – Защо е необходимо да обучаваме животните в зоологическата градина и как се прави това ? - презентация на Велизар Ангелов от Екологичния научно – образователен център, който ще в разкаже и покаже как се осъществява обучението на животните в зоопаркови условия.


26 април – Тайният свят на водните насекоми – Десислава Стоянова – маг. еколог и докторант към БАН ще ви отведе в скрития подводен свят на водните кончета, еднодневките, ручейниците и много други, които започват своя живот под водата. Няма да пропуснем и изумителните насекоми, приспособени да прекарат целия си живот в реките и езерата. Ще разберем как те се хранят, дишат, растат и размножават.

Карта на зоопарка

Karta_Sofia_Zoo_s
virtual_tour

Служебен вход