Сектор Тревопасни

Този сектор обединява 20 вида животни с общ брой – 84. За тази внушителна група се грижат 9 човека, като 4 от тях са пряко ангажирани с 4 животни с общо тегло над 8 тона – носорог, два хипопотама и емблемата на Зоопарка – слоницата Артайда.

Гордост на този сектор е белият носорог Чико – един достоен шотландски екземпляр, роден през 1986 година в Единбург. Двата хипопотама Норман и Цура показват нагледно мирното съвместно съществуване в един удобен и добре поддържан басейн. Останалата част от сектора може условно да се раздели на две: голям и малък тревопасен обезпечен от грижите на пет човека.

Представители тук са характерните за нашата фауна благородни елени /3/, елени лопатари /7/ , муфлони /11/ /, както и дивите свине /8/. Необичайни за нашата фауна са  огърличестите пекари. Групата включва и вездесъщите за американската прерия бизони /4/. Внимание заслужават топлолюбивите ватуси. Особено ценни са антилопите адакс, които съвсем скоро се сдобиха с поредното новородено. Забележително е присъствието на двойката зебри, известни със своята плашливост, двойката двугърби камили, като и кафявите личита /7/ - типичен представител на американската фауна . „Малкото пони вятъра гони” вече навърши шест месеца и се чувства добре при мама Марта и татко Вихър.

Относително нова е групата на пристигналите от Унгария през 2007 г. гривести козирози, чието разтоварване не се оказа толкова лесно , на пък адаптацията на тези животни към нашите условия приключи успешно.

Обратна връзка

Уважаеми посетители, скъпи приятели на Зоопарк София! Радваме се на Вашето присъствие в нашия сайт. Ние сме мотивирани да Ви предоставим най добрата услуга. За да направим това, се нуждаем от Вашето ценно мнение. Молим Ви, да споделите Вашите впечатления от посещенията си в Зоопарк София. Така ще можем да отговорим адекватно на Вашите очаквания. Използвайте формата за контакт или ни се обадете. Форма за контакт.

Карта на зоопарка

Karta_Sofia_Zoo_s
virtual_tour